5.9.2007

Säätytaloon tehtiin tupakkaratsia


Helsingin ympäristökeskuksen terveyspoliisit tekivät tänään iltapäivällä tupakkaratsian Säätytaloon. Ratsian yhteydessä terveyspoliisi ampui tupakalla uhkaillutta ministeriä. Virka-aseella ammuttiin yksi laukaus, joka osui ministeriä keskivartaloon.


Ministeri kuljetettiin ambulanssilla Meilahden sairaalaan, jossa hän on hoidettavana. Kuritushuoneen saamien tietojen mukaan ammutuksi tuli valtiovarainministeri Jyrki Katainen, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.


"Nämä ovat aina valitettavia tapauksia, mutta tilanne Säätytalossa oli erittäin uhkaava", sanoo ratsiaa johtanut terveysnatsi Pasi Porkkana. "Useista pyynnöistä huolimatta ministeri ei suostunut sammuttamaan tupakkaansa. Savukkeesta lähtenyt savu olisi saattanut pahimmillaan aiheuttaa ratsiaan osallistuneille poliiseille keuhkosyöpää, impotenssia ja hitaan, tuskallisen kuoleman."


Osa niskoitelleista ministereistä jouduttiin laittamaan nippusiteisiin ja kuljettamaan poliisivankilaan. Ratsiaan osallistui noin kahdensadan terveyspoliisin lisäksi useita satoja tavallisia poliiseja ja rajavartiolaitos. Tupakkaratsia sai alkunsa lehdissä julkaistuista jutuista, joissa kerrottiin ministerien laiminlyövän Säätytalon tupakointikieltoa.

Ei kommentteja: