21.8.2007

Kyllä kansa tietää

Suomi on muuttunut paljon parempaan suuntaan sen jälkeen, kun eduskunta lakkautettiin, ja kaikista asioista alettiin päättää kansanäänestyksillä. Tämä on nyt vihdoinkin sitä todellista demokratiaa, jota maahamme on kaivattu jo pitkään!

Mielestäni presidentti Tony Halme tiivisti asian nerokkaasti vihkiessään eilen Helsingin ensimmäisen kevyen liikenteen tullin käyttöön Helsingissä: "Kansa on niin vitun viisas." Hänen pisteitään kyllä hieman laskee se, että lausuntonsa jälkeen hän alkoi tulittaa väkijoukkoa pilleripäissään. Harmi. Minä olisin toivonut, että hän olisi kestänyt presidenttinä pitempään kuin hänen edeltäjänsä, Hevi-Ari, jonka kansa äänesti mestattavaksi kaksi viikkoa hänen valintansa jälkeen, kun hän erehtyi ehdottamaan kansanäänestystä Maamme-laulun korvaamisesta Fuel For The Fire -kappaleella.

Mielestäni asiat sujuvat muuten kerrassaan loistavasti, ja maamme on nykyisin paljon mukavampi paikka elää. Kävin eilen antamassa kyllä-ääneni laille, joka lakkauttaa kaikki sosiaalituet ja ohjaa ylijäävät rahat kansalaisten ooppera- ja golf-harrastusten tukemiseen. Tänä aamuna sain kuulla ilouutisen: laki oli kuin olikin mennyt läpi! Äänestysprosentti oli kyllä melko alhainen, vain kaksikymmentä, mutta nämä asiat nyt vaan eivät kiinnosta kaikkia.

Nyt minä voin vihdoinkin alkaa harrastaa sekä oopperaa että golfia - ja valtion rahoilla! Tiedän kyllä, että sosiaalitukien lopettamisesta saattaa olla jotain haittaa, mutta en nyt millään saa päähäni mitä. Mutta nyt köyhätkin voivat ehkä mennä töihin ja tovin vaurastuttuaan aloittaa golf-harrastuksen! Se vasta olisikin hienoa - osoitus siitä, kuinka tasa-arvoisessa ja demokraattisessa yhteiskunnassa elämme! Kyllä kansanäänestykset sitten ovat mahtavia!

Toki aina sattuu pieniä kömmähdyksiä. Niin kuin vuosi sitten, kun Suomi ensin erosi EU:sta, sitten talouden romahdettua päätti liittyä takaisin, sitten kuultuaan, että paria korkea-arvoista Euroopan komission virkamiestä oli lahjottu, erosi jälleen… Nyt jäsenyysneuvottelut ovat taas käynnissä. Toisaalta kuukauden päästä on tulossa kansanäänestys, jossa ehdotetaan Suomen liittymistä USA:han! En ole varma, mitä se käytännössä tarkoittaisi, mutta se kuulostaa kamalan jännittävältä vaihtoehdolta, ja voi olla, että äänestän sen puolesta!

Kansanäänestyksillä on saatu korjattua monta vakavaa epäkohtaa. Enemmistön valta on hieno asia! Sen jälkeen kun homous, pitkät tukat miehillä, kasvissyönti ja tennissukat sandaalien kanssa kiellettiin lailla, Suomesta on tullut paljon turvallisempi paikka elää. Epäkohtiin pystyy nykyisin puuttumaan paljon helpommin ja nopeammin! Esimerkiksi puoli vuotta sitten saimme järkytykseksemme kuulla, kuinka muuan Kuritushuone-blogia lukenut nuorimies oli ampunut itsensä. Tällaisia hirveyksiä ei voitu sallia! Jo samana päivänä nähtyään lööpit kansa nousi barrikadeille ja vaati kansanäänestystä! Johdonmukaisesti bloggaaminen kiellettiin kuolemanrangaistuksen uhalla.

Yksi asia minua hieman huolestuttaa. Eräs tuore lakiesitys nimittäin laillistaisi vasenkätisten ihmisten hakkaamisen kadulla. Koska olen itse vasenkätinen, olen kasvavalla huolella seurannut gallup-tuloksia, joiden mukaan laki olisi menossa läpi. Samassa äänestyksessä on kyllä myös mahdollisuus äänestää sen puolesta, että oikeakätisten ihmisten sattumanvaraiset pahoinpitelyt sallittaisiin. Tämä sopisi minulle paljon paremmin, mutta taidan olla hieman heikoilla, koska oikeakätisiä on niin paljon enemmän…

No, kyllä kansa tietää!

Ei kommentteja: