1.6.2007

Modernin luterilaisuuden uudelleenarviointi ja katsomuksellisten ainesten rooli sosiaalieettisessä argumentoinnissa

Tänään täällä Kuritushuoneella meillä on keskustelemassa kaksi niin sanottua uskovaista. Tervetuloa Päivi K. Räsänen Kristuksen Uuden Lain ja Liiton Instituutiosta ja Jésus Paavilainen (os. Nasaretilainen) Pohjanmaan Eheytyneet, Rakastavat ja Suvaitsevat Elohimiitit Ry:stä.


Päivi: Kiitos.


Jésus: Herra armahtakoon sinua, paitsi jos olet joku saastainen kondomia käyttävä kommarihomo.


Tänään keskustelemme muun muassa kirkosta, uskonnosta ja TiiviTaavin homoudesta. Aloitetaan Suomessa kiivasta keskustelua aiheuttaneella aiheella, nimittäin naispappeudella. Päivi ja Jésus, mitä mieltä te olette naispappeudesta?


J: Koskaan en ole naista saanut. Enkä saa. Ja sen kyllä huomaa. Siksipä vastustan.


P: Nainen ei voi olla pappi, sillä Raamatussa sanotaan niin. Voisin puuttua myös mainitsemaasi moraalittomaan propagandahahmoon. TiiviTaavi on homo, siitä ei ole epäilystäkään. Näin viime yönä enneunen, jossa näin TiiviTaavin lihallisessa yhteydessä Tintin kanssa. Ja Raamatussa sanotaan: "Mies, joka käsilaukkua kantaa, kivitettäköön kuoliaaksi, hänen suolensa poltettakoon ikuisella tulella, hänen silmänsä puhkottakoon, sillä minä olen Herra Sebaot, oikeamielisten ja tosi hyvien jätkien jumala."


Selvä… Mutta Raamatussahan myös kielletään vammaisia tulemasta kirkkoon. Samoin iso kirja kieltää simpukoiden syönnin, käskee kivittämään vanhempiaan herjanneet ja väittää, että maapallo on litteä. Eivätkö tällaiset asiat juuri ole todisteita siitä, että Raamattu on aikansa tuote, jota ei todellakaan tulisi käyttää kovin hanakasti moraalisena oppaana kaksituhatta vuotta kirjoittamisajankohdan jälkeen?


P: Ei ei ei. Kyllä tosiuskovainen osaa poimia Raamatusta ne tärkeät kohdat. Raamattu on Jumalan sanaa alusta loppuun. Kaikki moraali on lähtöisin Raamatusta, ja ennen sitä ihmisillä ei ollut mitään moraalia. Herra Jumala! Täällähän elettiin kuin pellossa! Jos Raamattua ei olisi, pian homot valtaisivat maailman, lisääntyminen lakkaisi, ja kaikki mantereet uppoaisivat mereen.


J: Sitä paitsi, pystytkö sinä todistamaan, että maapallo ei ole litteä? Pystytkö sinä todistamaan, ettei Jumalaa ole olemassa? Pystytkö, senkin saastainen homokommari!?


No en. Mielestäni lähtökohtaisesti on vain outoa olettaa, että mikään vanha uskomusjärjestelmä vastaisi totuutta, saati että juuri kristinusko olisi se ainoa oikea uskonto.


P: Jumala on olemassa, koska Raamattu sanoo niin. Ja Raamattu on totta, koska se on Jumalan sanaa, eikä Jumala koskaan valehtele. Esimerkiksi jossain islaminuskossa on niin paljon kaikkea naurettavuuksia, että kristinusko on selvästi tuollaisen yläpuolella. Kaksi miljardia ihmistä ei voi olla väärässä!


J: Taidatkin olla joku muslimiterroristi?


Mikä kristinuskossa sitten on tärkeintä?


P: Kyllä se minun mielestäni on tuo homovastaisuus. Hyi helvetti. Homot tulevat palamaan helvetissä, ja se on heille oikein. Ikävintä tässä on se, että Jumala rankaisee koko ihmiskuntaa homojen synneistä! Suomessakin hyväksytään hedelmöityshoitoja kaikenmaailman pedofiiliraiskaajille, ja mitä siitä seuraa? No nythän esimerkiksi Räikkösellä menee huonosti formulakisoissa. Tämä on suoraa seurausta Jumalan tahtoa vastaan rikkomisesta!


J: Minä en muuten ole homo, vaan ihan sataprosenttisesti hetero. Rakkaus ja armo ovat ihan kivoja. Mielestäni tärkeintä kristinuskossa on kuitenkin se, että sen opinkappaleita voi käyttää orjallisesti kaikissa tilanteissa, eikä itse tarvitse ajatella yhtään! Minusta on kiva puuttua muiden ihmisten henkilökohtaisiin asioihin omaan uskooni nojaten. On hienoa päästä dissaamaan kaiken maailman homoja, vääräuskoisia, juutalaisia, pakanoita, kommareita, äpäröitä ja huoria. Uuniin joutaisivat kaikki, sanon minä.


Jos mielestänne Raamattua voidaan tulkita kirjaimellisesti, uskotteko luomiskertomukseen, vaikka evoluution ja alkuräjähdyksen puolesta on runsain mitoin tieteellisiä todisteita?


P: Siis evoluutiohan on vasemmistolaisten tiedemiesten sepittämä valhe. Minun koirani on jo seitsemän vuotta vanha, eikä se ole muuttunut miksikään apinaihmiseksi tai amebaksi. Se vasta yliluonnollista olisi, oikeaa saatanallista magiaa! Naurettavaa, miten joku voi uskoa tuollaiseen hölynpölyyn. Paljon uskottavampaa on se, että kaikkivoipa jumalpersoona loi ihmisen maan tomusta omaksi kuvakseen. Praise The Lord!


J: Ja että kaikki muka olisi lähtöisin yhdestä pienestä pisteestä… Voi Jeesuksen kihvelit sentään. Miten vaikka minut muka voisi puristaa yhteen pisteeseen, olenhan kuitenkin varsin pyylevä nuorimies. Asiat, joita en ymmärrä ovat osoitus siitä, että ihmeitä tapahtuu, mikä tarkoittaa sitä, että Jumala on olemassa. En ymmärrä, miten kukaan voisi uskoa toisin. Praise Jesus!

Ei kommentteja: