16.1.2008

Tämä blogimerkintä sisältää bentseeniä, nitrosamiineja, formaldehydiä ja vetysyanidia

Olemme jo tovin saaneet ihastella valistavia varoitustarroja tupakka-askien kyljessä, ja nyt samankaltaisia tarroja ollaan lätkimässä myös alkoholipulloihin. Tämä on tietenkin todella hienoa, sillä ennen tupakkatuotteiden varoituksia minä ainakin kuvittelin, että tupakointi pidentää ikääni, kasvattaa keuhkojeni tilavuutta, lisää siittiöideni määrää ja tekee minusta haavoittumattoman tavanomaisia aseita vastaan. Valitettavasti peruspalveluministerimme ei ymmärrä, että ainoa tapa ehkäistä alkoholismia on liimailla tarroja kaikkialle!

(Samoin ainoa keino tukea VeikkKöh monopKrhm, anteeksi, ainoa keino estää pahoja ulkomaisia nettipokerifirmoja kynimästä rahoja viattomilta suomalaisilta on väsätä kivalta kuulostava laki, jota kukaan ei noudata, eikä kukaan pysty käytännössä valvomaan. Lotto, pitkäveto, ässäarvat ja muut VeikkauksÄh anteeksi, täysin harmittomat tuotteet eivät tietenkään kuulu tämän lain piiriin.)

Mutta hei: There’s no business like show business! Politiikassa tärkeintä on tehdä tai sanoa jotain näyttävää, myyvää ja yksinkertaista - sillä ei ole väliä onko ratkaisulla mitään konkreettista vaikutusta mihinkään tai voidaanko sitä edes toteuttaa. Konkreettiseksi vaikutukseksi en sitten tässä laske sitä, että joku valtion virallinen valopää saa oman neronleimauksensa jälkilämmöissä onanoida itsensä uneen joka yö.

Oikeasti maailman ihmisistä ehkä kaksi prosenttia kykenee analysoimaan syvällisesti ja monipuolisesti edes kaikkein yksinkertaisimpia yhteiskunnallisia ongelmia. Muut tekevät päätöksensä mutu-pohjalta tai yksinkertaisesti menevät lauman mukana käyttämättä lainkaan omia aivojaan. Tämä seikka on saanut minut lukuisia kertoja epäilemään demokratian toimivuutta, mutta vaihtoehdot taitavat olla vielä paskempia.

Tarrojen liimailu on kuitenkin kivaa ja hyvä harrastus myös heikkopäisille. Tarrat voisivat ehkäistä alkoholismin lisäksi myös muita kansan- ja mielenterveydellisiä ongelmiamme.

Ensinnäkin, eduskuntavaaleissa ehdokkaiden täytyy jatkossa kantaa rintapielessään tarroja, joissa olisi sellaisia varoituksia kuin ”Ehdokas voi aiheuttaa vuodesta toiseen päänsärkyä, pahoinvointia ja lievää närästystä naurettavan typerillä ehdotuksillaan”, ”Ehdokas voi vaarantaa sinun toimeentulosi, mutta ainakin kotimaisten yritysten kilpailukyky paranee” tai ”Ehdokas saattaa vaalien jälkeen muuttua harmaaksi läiskäksi istuntosalin takarivissä”.

Raamatussa tulee ehdottomasti olla tarra, jossa lukee ”Vanhojen paimentolaistarujen väärinkäyttö voi tuhota aivosolujasi ja aiheuttaa hallusinaatioita”.

Olisi myös hyödyllistä, jos baareissa ihmisiin olisi kiinnitetty varoitustarroja, joissa lukisi esim. ”Pitkäaikainen käyttö saattaa aiheuttaa riippuvuutta”, ”Yhden yön käyttö voi aiheuttaa voimakasta ahdistusta seuraavana aamuna” tai ”Jos aiot käyttää samaan aikaan kahta eri tuotetta, neuvottele ensin lääkärisi kanssa”.

Jossain vaiheessa myös varoitustarroihin täytyy tietenkin kiinnittää varoitustarroja: ”Tämän varoitustarran näkeminen saattaa aiheuttaa pahanlaatuisen anaaliraivarin.”

2 kommenttia:

Sami Rautiainen kirjoitti...

Aivan oikein. Tarroilla asiat hoituu. Odotankin innolla koska pääsen keräämään koko sarjan, jotta varmasti opin olemaan juomatta.

Kuten mainitsin omalla blogillani, ei nykypäivänä enää voi maalaisjärkeä käyttää. Maalta kaupunkiinmuutto en se tämän päivän "juttu", jolloin maalaisjärjen käytöstäkin on päästävä eroon. Epämuodikasta jotain landehiffailuu duunailla.

Helpompaa lukea elämän käyttöohjeet tarrasta.

Sitä paitsi eikös pikkutilojen viinit ole välillä vähän mitä sattuu? Kyllähän moinen pienyrittäjyys pitää kitkeä. Laadun viinissä tunnistaa kierre- tai muovikorkista.

inkvisiittori kirjoitti...

Kyllä laatuviini tarjoillaan aina laatikossa, mutta muuten olet naulan kannassa.